Wijzer Wonen
Image default
Vloeren

PVC vloeren versus Vinyl vloeren

Zie je steeds mensen PVC vloeren noemen als je op zoek bent naar de beste vinyl planken vloeren merken? Vraag je je af wat het verschil is tussen PVC vloeren en vinyl? In de war door alle verschillende acroniemen die opduiken zoals LVP, PVC, WPC, en EVP vloeren? 

De wereld van vinyl planken vloeren zit vol met acroniemen, en ze zijn moeilijk te begrijpen. Vooral als het gaat om iets als PVC vloeren. Toch zijn PVC vloeren erg praktisch en stijlvol in uw woning, neem bijvoorbeeld de Moduleo Select Classic Oak 24837 vloer die uw huis een rustieke sfeer geeft.

Daarom zullen we hieronder alles behandelen wat u moet weten over dit type oppervlak. We leggen uit wat PVC vloeren precies zijn, wat het verschil is tussen PVC en vinyl planken, en we bespreken de voor- en nadelen. We zullen het zelfs hebben over hoeveel het kost en hoe het te installeren. Dus laten we beginnen!

De verschillende bewoordingen van PVC

Waarom de verschillende bewoordingen? Nou, PVC is het op twee na meest geproduceerde plastic polymeer ter wereld. Het wordt gebruikt in veel verschillende toepassingen naast vloeren, zoals buizen, bevelsiding, isolatie en zelfs gezondheidsartikelen. En omdat veel mensen bekend zijn met het materiaal, zijn PVC vloeren een synoniem geworden voor vinyl vloeren.

En iedereen houdt van vinyl vloeren. Het is een van de populairste alternatieven voor hardhouten vloeren die er zijn!

Wat is het verschil?

Ook dit is een grote vraag met een eenvoudig antwoord. Niets. 

Zoals we al zeiden, PVC vloeren is gewoon een andere naam voor vinyl vloeren. De twee termen zijn volledig uitwisselbaar! 

We weten het: het zorgt voor veel verwarring bij mensen die winkelen voor vinyl planken vloeren, of die proberen te leren over de verschillen tussen vinyl vs. linoleum vs. laminaat. 

Maar van nu af aan, wanneer u PVC vloeren ziet, weet u dat het gewoon vinyl vloeren zijn.
https://vloerenbaas.nl/pvc-vloeren/kennisbank/verschil-tussen-pvc-en-vinyl/