Wijzer Wonen
Image default
Woningen

Huis (ver)huren in Amsterdam

Huis (ver)huren in Amsterdam

In Amsterdam is de particuliere huurmarkt inmiddels groter dan het aanbod van koopwoningen. Een grote rol hierin speelt de zogenoemde buy-to-let woningen, deze huizen worden gekocht om vervolgens door verhuurd te worden. Daarnaast zien steeds meer huizenbezitters in Amsterdam in, dat het lucratief kan zijn om, als ze willen verhuizen, hun woning aan te houden en deze aan te bieden als huurwoning.

Een aantal feiten op een rij over de huursector in Amsterdam

  • In Amsterdam zijn meer particuliere huurwoningen dan koopwoningen

  • In de jaren 2019 en 2020 zijn 10.000 woningen gekocht en direct aangeboden op de huurmarkt.

  • De gemiddelde huurprijs is de vrije sector tussen de € 1400,- en € 1500,- ligt.

  • Er weinig betaalbare huurwoningen zijn voor een gemiddeld inkomen, waardoor mensen genoodzaakt zijn om (ver) buiten Amsterdam te gaan huren

  • De snel stijgende WOZ-waarde ervoor zorgt dat mensen van sociale sector doorstromen naar de particuliere sector.

  • De woningbond van mening is dat de overheid moet ingrijpen en zorgen voor voldoende betaalbare huurwoningen in Amsterdam.

Huis verhuren in Amsterdam biedt kansen

Denk je erover om je huis te verhuren in Amsterdam? Misschien wil je wel groter wonen, moet je voor je werk naar het buitenland of wil je eindelijk landelijk gaan wonen. Steeds vaker overwegen huizenbezitters in Amsterdam om hun huis aan te houden en deze aan te bieden in  de vrije sector. Er komen een hoop zaken bij kijken om je woning te verhuren, waardoor het verstandig is om een gespecialiseerde verhuurmakelaar Amsterdam in te schakelen die je op de hoogte stelt van alle in-s en outs. Veel verhuurmakelaars bieden daarnaast een beheerdersrol, waarbij het makelaarskantoor alles voor je kan regelen van collecteren van huur tot het opstellen van huurcontracten. 

Niet alleen de huursector in Amsterdam kent stijgende huren

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen hebben allen te maken met een problematisch huuraanbod van betaalbare woningen. Dit is niet alleen een Nederlands fenomeen, want ook andere grote Europese steden hebben steeds meer te maken met een vertroebelde huuraanbod. Dit resulteert in torenhoge maandelijkse huurkosten, die zelfs in Amsterdam gemiddeld kan oplopen tot 34% van de maandelijkse inkomsten.