Wijzer Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

3 tips voor het verlagen van VVE kosten

3 tips voor het verlagen van VVE kosten

Wanneer je een woning hebt in een flat of appartementencomplex zijn er verschillende vaste kosten waar je rekening mee moet houden. De VvE kosten horen hier ook bij: Iedere maand betaal je een bijdrage voor het onderhoud van een flat of appartementengebouw. Dit zijn kosten die het liefst helemaal zou elimineren. En hoewel dit niet helemaal mogelijk is, zijn er wel manieren waarop je de kosten kunt verlagen. Van LED galerijverlichting tot besparen op andere kosten: hier vind je 3 tips voor het verlagen van de VvE kosten! 

#1 Kies voor verduurzaming van verlichting

Een van de belangrijkste manieren om de kosten te verlagen is door over te stappen op duurzame verlichting. Wat dacht je van LED galerijverlichting? Je kunt de huidige verlichting vervangen voor duurzame strips of andere LED verlichting. Niet voor niets stappen steeds meer mensen over op LED: het is energiezuinig, je hebt de mogelijkheid om geld te besparen en daarnaast maak je ook een goede keuze voor het milieu. De verduurzaming van verlichting is een van de beste opties wanneer je graag de VvE kosten wilt verlagen. Bij Prolumia.be vind je topkwaliteit LED verlichting!

#2 Kijk voor een nieuwe energieleverancier

Een eigenaar van een appartement kan ook besparen op de energierekening door op zoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier. Een energieleverancier gaat jaarlijks omhoog met de prijs en het kan daarom slim zijn om op zoek te gaan naar een leverancier die lagere tarieven rekent. Bekijk welke apparaten de meeste energie verbruiken en ga na hoe je dit op een meer verstandige manier kunt gebruiken. Onder andere met een daltarief is het mogelijk om te besparen op de kosten wanneer je deze apparaten gebruikt in de daluren. Neem dit allemaal mee voordat je besluit over te stappen naar een nieuwe en goedkopere energieleverancier.

#3 Bekijk overige VvE kosten

Energie is niet de enige kostenpost van de VvE. Hier komen ook andere kosten bij kijken. Wanneer je op zoek bent naar een manier om te besparen is het dan ook zeker belangrijk om eens de overige VvE kosten te bekijken. Denk aan de verzekeringen, kosten voor onderhoud en VvE-beheer. Bekijk de begroting om te zien waar bespaard kan worden. Wellicht kan de reservering voor onderhoud omlaag of kunnen eventuele verzekeringen worden herzien. Op deze manier ben je in staat om kosten te besparen. Nieuwe verlichting toepassen is in ieder geval al een goede start voor besparing op de VvE kosten!