Wijzer Wonen
Image default
Huiseigenaren

Huis verkopen Den Haag voordat de opkoopbescherming intreedt

Per 1 maart 2022 zal er een zogeheten opkoopbescherming in werking treden in de stad Den Haag. Dit zal gelden voor woningen tot een (woz-)waarde van €355.000. Wat houdt dit in als u uw huis wilt verkopen? Dit betekent dat beleggers en opkopers huizen tot deze waarde niet mogen opkopen om te verhuren. Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar in principe zullen beleggers minder happig zijn op uw huis. Dit geldt dan natuurlijk voor huizen die niet zijn verhuurd. De opkoopbescherming treedt dus in voor woningen die nog niet zijn verhuurd.

Het verkopen van uw huis in Den Haag kan natuurlijk altijd en ook na het intreden van de opkoopbescherming. Wel zal het mogelijk iets in de prijs drukken, dus het kan raadzaam zijn uw woning voor 1 maart te hebben verkocht. Of nog beter: direct uw huis in Den Haag verkopen. Dit is natuurlijk geen gedegen advies, maar vanuit ons vastgoedbedrijf Sons Real Estate melden wij u  in ieder geval dat u er goed aan doet om u zelf erin te verdiepen. Het hoeft namelijk helemaal geen nadeel te zijn voor uw situatie om alles juist rustig aan te doen. Wellicht heeft u plannen om een nieuw huis te kopen en dus uw oude huis in de verkoop te gaan zetten. Echter kunnen wij als vastgoedbedrijf daar enkel in meedenken, omdat u zelf uw eigen koers bepaalt. Laat dit altijd gezegd hebben, want ook na het intreden van de opkoopbescherming, is het uiteraard mogelijk dat uw woning gewoon een goede opbrengst oplevert. Dit hangt dus sterk af van factoren die vaak onbekend zijn en regelmatig veranderen bepaalde politieke of financiële zaken, waardoor een andere gunstige periode op uw en anderen af komt. In de toekomst kijken kan namelijk niet iedereen.

De verkoop van een huis in Den Haag kan echer altijd plaatsvinden. Maar indien u uw huis verkoopt ruim vóór 1 maart 2022, dan houdt dit in dat u uw huis in de meeste gevallen kunt aanmelden voor een gratis en vrijblijvend bod van een woningopkoper. Sons Real Estate is een opkoper van alle soorten huizen die erg actief is in Den Haag en omstreken. Sons Real Estate koopt ook huizen op in Delft, Rijswijk of Zoetermeer. Mocht u in een van deze plaatsen wonen, dan kunt u mogelijk nog steeds een bod ontvangen van ons als woningopkoper.

Laat u zelf informeren, niet enkel door ons als vastgoedbedrijf, maar ook door bekenden van u. Denk hierbij aan uw buren of collega’s op werk die meer weten en meer bewust zijn van de situatie in de woningmarkt. Wij wensen u in ieder geval alvast veel succes bij de verkoop van uw woning.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-den-haag/