Wijzer Wonen
Image default
Woningen

Opruimen van inboedel; dit is wat je moet weten

In verschillende situaties is het nodig om je inboedel op te ruimen. Zo kan het zijn dat de inwoners van de woning die jij verhuurt spontaan vertrekken of een deel van de inboedel hebben laten staan. Of je gaat zelf verhuizen en kunt niet je volledige inboedel meenemen, omdat je bijvoorbeeld verhuist naar het buitenland of kleiner gaat wonen. Je kunt ook te maken hebben met het overlijden van een vriend of familielid, wiens woning ontruimt moet worden. Kortom, een inboedel leegmaken moet soms gebeuren. Dit is wat je dan moet weten.

Kosten

De kosten die verbonden zijn aan het opruimen van de inboedel kunnen verschillen. Dit is afhankelijk van de grootte van de woning. Over het algemeen geldt; hoe meer inboedel, hoe hoger de kosten. Meestal zijn de prijzen van een standaard eengezinswoning tussen de €500,- en €1.500,-. Mocht het nodig zijn, kun je je inboedel tijdelijk laten opslaan bij een ontruimingsbedrijf. Daarvoor betaal je gemiddeld €125 per maand. Als je je inboedel liever helemaal kwijt wil na het opruimen, kun je het ontruimingsbedrijf de inboedel naar de vuilstort laten brengen. Daar ben je ergens tussen de €100,- en €750,-. voor kwijt. Tenslotte kun je de inboedel laten opkopen. Het ontruimingsbedrijf koopt spullen van waarde in vanuit de inboedel en haalt deze kosten uiteindelijk af van de eindprijs. Dat scheelt je dus kosten!

Zelf doen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de inboedel op te ruimen. Als je de inboedel wilt verhuizen, moet je het eerst leegmaken. Zorg er dan voor dat je gestructureerd te werk gaat; werk met het labelen van dozen, trek een paar handschoenen aan ter bescherming van je spullen en handen en houd de belangrijkste spullen die je tegenkomt apart. Pak breekbare spullen in met handdoeken om te voorkomen dat er iets breekt.

Inschakelen ontruimingsbedrijf

Schakel je toch liever een ontruimingsbedrijf in? Neem dan een kijkje bij verschillende bedrijven en hun diensten. Een optie is Huis leegmaken pro. Het fijne is dat de inboedel niet alleen wordt opgeruimd, maar dat de ruimte ook netjes wordt achtergelaten. Dat scheelt jou ook wat werk!

https://www.huis-leegmaken-pro.be/