Wijzer Wonen
Image default
Vloer

Waarom je nooit je eigen marmeren vloeren moet polijsten

Als het om marmeren vloeren gaat, zullen veel mensen proberen zelf de taak op zich te nemen om de vloeren te polijsten. Maar, simpel gezegd, is dit een klus die je beter aan de vaklui kunt overlaten. Marmer is een zeer hard en duurzaam materiaal, maar het is ook gevoelig voor krassen en vlekken als het niet goed behandeld wordt. Een professionele boenmachine voor marmeren vloeren beschikt over alle nodige apparatuur en vakkennis om je vloeren in topconditie te houden, zonder ongewenste schade te veroorzaken.

Enkele veel voorkomende redenen om je marmeren vloeren door een vakman te laten polijsten zijn het minder zichtbaar maken van bestaande vlekken en krassen, het herstellen van een oneffen oppervlak of het aanbrengen van een beschermende laag. Wat je redenen ook mogen zijn, het is belangrijk dat je deze klus niet zelf probeert te klaren; laat het in plaats daarvan door de profs doen! Je zou immers ook niet je eigen tanden poetsen of het haar van iemand anders knippen, toch? Dus waarom zou je risico’s nemen met iets zo waardevols als je marmeren vloeren? Vertrouw op de experts en laat het polijsten aan hen over – je zult blij zijn dat je dat deed!

Als het om marmeren vloeren gaat, is professioneel polijsten absoluut noodzakelijk. Marmer is een zeer zachte steen, en daardoor kan het bij onjuist onderhoud vrij gemakkelijk krassen en dof worden. Dit betekent dat als je zelf probeert je vloeren schoon te maken of te polijsten, de kans groot is dat je meer kwaad dan goed doet. In het beste geval zul je er waarschijnlijk alleen in slagen wat van de beschermende verzegelingslaag die op het marmer zit te verwijderen. En in het ergste geval zou je uiteindelijk krassen of vlekken op je kostbare vloeren kunnen maken.

Om je marmeren vloeren er echt mooi te laten uitzien, is het belangrijk dat je samenwerkt met een ervaren vakman die weet hoe je dit delicate materiaal op de juiste manier kunt reinigen en restaureren. Alleen door gespecialiseerde gereedschappen en technieken te gebruiken kan een vakman ervoor zorgen dat je gemarmerde oppervlakken beschermd worden tegen krassen en vlekken zonder enig risico op beschadiging. Om de schoonheid van je marmer nog jaren te behouden, is het altijd beter het zware werk aan de experts over te laten.

https://vloeroptimaal.nl/marmer-polijsten/