Wijzer Wonen
Image default
Aanbiedingen

Corsa geoptimaliseerd in de windtunnel

De zesde generatie van de Opel Corsa, die afgelopen september zijn werelddebuut beleefde op de IAA, de internationale autoshow in Frankfurt, is dé auto voor iedereen. De nieuwe compacte bestseller verschijnt voor het eerst ook als Corsa-e met een batterij-elektrische aandrijflijn. Samen met de versies met geavanceerde, zuinige en dynamische verbrandingsmotoren is hij al sinds afgelopen zomer te bestellen.

De dynamiek van de nieuwe Opel Corsa komt ook tot uiting in het design – vooral in combinatie met een tweekleurige carrosserie. De coupéachtige daklijn is 48 mm lager dan die van zijn voorganger, zonder dat dat ten koste gaat van de hoofdruimte voor de inzittenden voorin, want die zitten 28 mm lager dan voorheen. Het weggedrag en de rijdynamiek profiteren van het lagere zwaartepunt. De wegligging is scherp en dynamisch en biedt meer rijplezier.

Opels compacte bestseller is ook bijzonder aerodynamisch. Net als voor alle nieuwe modellen van Opel hebben de ingenieurs van het merk de vormgeving van de nieuwe Corsa geoptimaliseerd in de windtunnel van de Universiteit van Stuttgart. Ze voorzagen de auto onder meer van een volledig vlakke onderzijde en een automatisch sluitende grilleopening voor als er geen motorkoeling vereist is. Dat levert een luchtweerstandscoëfficient op van slechts 0,29. En met het kleinere frontale oppervlak van slechts 2,13 m2 is de nieuwe Corsa een van de meest aerodynamische auto’s in zijn klasse.

De nieuwe Corsa is door de lezers van het Duitse automagazine Auto Bild uitverkoren tot ‘Zakelijke auto van het Jaar’ in de compacte klasse. En hij is ook een grote kanshebber voor de onderscheiding AUTOBEST ‘Best Buy Car of Europe’ 2020, die binnenkort wordt toegekend.

De 4,06 meter lange, vijfdeurs Opel Corsa is te bestellen met zuinige vier- en driecilinder 1.2 (turbo)benzinemotoren en een 1.5 CDTI-dieselmotor, met vermogens van 55 tot 96 kW (75 tot 130 pk). Het bescheiden brandstofverbruik en het aantrekkelijke rijgedrag zijn kenmerken van de nieuwe Corsa (verbruik volgens NEDC : stad 3,7-5,4 l/100 km, buitenwegen 2,9-4,2 l/100 km, gecombineerd 3,2-4,5 l/100 km, CO2-emissie 85-103 g/km; verbruik volgens WLTP : gecombineerd 4,0-6,2 l/100 km, CO2-emissie 105-140 g/km (cijfers onder voorbehoud).

Nieuwe Opel Modellen

De 4 nieuwste Opel-modellen zijn de Corsa, Mokka en Crossland. Via Opel Private Lease zijn ze alle drie voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

Opel Corsa

Als sinds 1982 is de Opel Corsa een ideale pittige stadsauto. De nieuwe Corsa staat in het teken van innovatie en technologie. Hij is voorzien van technologische snufjes die alle ritten aangenamer, comfortabeler, duurzamer en veiliger maken. Zo is hij leverbaar met Active Lane Keep Assist, Cruise Control met snelheidsbegrenzer, verkeersbordherkenning en nog veel meer. Via Opel Corsa Private Lease is mogelijk om zowel de benzine als de elektrisch aangedreven Corsa te rijden voor een vast bedrag per maand.

Mokka

De nieuwe Mokka valt op door de dynamische looks die voortkomen uit de nieuwe designfilosofie van Opel. Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld de Vizor, hét nieuwe design-kenmerk op de voorkant van de Mokka. Of de elegante sierlijst die in één vloeiende beweging van de motorkap langs de bovenkant van de zijramen naar de achterklep loopt. 

Het interieur is harmonieus, licht en ruim. Hij is uitgerust met geavanceerde technologie die elke rit comfortabeler en veiliger. Via Opel Mokka Private Lease is het mogelijk om voor een vast bedrag per maand zorgeloos in een nieuwe Mokka te rijden.  Je hebt dan geen onverwachte kosten en gedoe. Ook de Mokka is zowel met benzinemotor als elektromotor te leasen.

Crossland

In de woorden prachtig én praktisch is nieuwe Crossland samen te vatten. Ook de nieuwe Opel Crossland is ontworpen op basis van de nieuwe designfilosofie van Opel. Net als alle nieuwe modellen is de praktische Crossland SUV direct herkenbaar als Opel door het nieuwe familiegezicht ‘de Vizor’.  Het is mogelijk om de nieuwe Crossland voordelig te rijden via Opel Crossland Private Lease.

Astra

Al meer dan dertig jaar is de Opel Astra een ultieme middenmoter. Na al die jaren blijft de Opel Astra een leuke, modern ogende auto die velen aanspreekt. Niet voor niks zijn er sinds de introductie in 1991 al meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht, waarmee het de bestverkochte Opel ooit is.

Via Opel Astra Private Lease is het mogelijk om voordelig in een splinternieuwe Opel Astra te rijden. Voor een vast bedrag per maand zonder risico op onverwachte kosten. U weet precies waar u aan toe bent. Geen risico om onverwachte reparatiekosten of een tegenvallende inruilwaarde van een eigen auto.

Private Lease

Opel modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Opel Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Opel

De geschiedenis van Opel start in 1862. Het bedrijf produceerde toen naaimachines en fietsen. Pas zesendertig jaar later werd de eerste Opel auto geproduceerd.

 

Ondernemen bij de Opel-familie Opel in het DNA. Het begint bescheiden, maar groeit snel. In eerste instantie ligt de focus op de productie van naaimachines. Dat gaat ze goed af. In veertig jaar tijd bouwt Opel meer dan één miljoen naaimachines.

 

In 1886 wordt begonnen met de productie van fietsen. Ook dat verloopt voortvarend. In de jaren twintig is Opel de grootste fietsen producent ter wereld.

 

In 1898 start Opel met de productie van auto’s. De achterwielen worden dan nog door een ketting aangedreven. Het sturen gaat via een hendel. De voorste en achterste passagiers gezellig tegenover elkaar.

 

In de jaren twintig begint Opel auto’s te produceren die betaal zijn voor een groter publiek. Zo is de Laubfrosch uit 1924 populair bij huisartsen.

 

Al in 1929 ten tijde van de financiële crisis verwerft General Motors 80% van de Opel. Twee jaar later wordt Opel volledig overgenomen. De groei gaat dan snel. In het begin van de jaren veertig is Opel uitgegroeid tot de grootste autoproducent van Duitsland.

 

In 1963 wordt de Kadett geïntroduceerd. De Kadett groeit uit tot een van de populairste auto’s ooit. Het succes van de Opel Kadett gaat de hele wereld over. In de Amerika wordt hij verkocht als Chevrolet, in Azië als een Isuzu en in de UK als Vauxhall.

 

In 2017 verkoopt General Motors Opel aan PSA. Het concern achter Peugeot en Citroën. In 2021 volgt een fusie met Fiat-Chrysler. Het fusiebedrijf krijgt de nieuwe naam Stellantis. Het is nu het vierde autoconcern ter wereld na Volkswagen, Toyota en Renault-Nissan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Elektrische Auto

Elektrisch rijden voor consumenten wordt steeds interessanter. Niet alleen is het aanbod gegroeid, het aantal oplaadpunten is groot en elektrisch rijden wordt bijvoorbeeld door de overheid ook aantrekkelijk gemaakt.

Een elektrische auto rijden wordt nu ook aantrekkelijker gemaakt voor consument. De overheid heeft subsidie vrijgemaakt om je als consument bij het aanschaffen van zo’n elektrische auto financieel te helpen.

Deze subsidie is zowel beschikbaar voor een Private Lease Elektrische Auto als voor het kopen van een elektrische auto.