Wijzer Wonen
Image default
Woning en Tuin

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een speelhuisje met glijbaan.

Een speelhuisje met glijbaan in de tuin is een droom van elk kind. Hier kunnen ze urenlang alleen of samen met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Ze kunnen volledig opgaan in hun fantasie waar ze eventjes een prins of prinses kunnen zijn in hun eigen kasteel. Wanneer je een speelhuisje met glijbaan gaat kopen voor je kind kun je letten op de aangegeven leeftijd. Zo weet je zeker dat je kind groot genoeg is voor het speelhuisje. Een kind moet op eigen kracht de trap op kunnen klimmen om zo boven te kunnen komen. Speelhuisjes met een glijbaan zijn vaak wat hoger. Kijk dus of je kind oud en groot genoeg is om zelfstandig te kunnen spelen in het speelhuisje. Voor extra veiligheid kun je altijd een oogje in het zeil houden om te kijken of alles goed gaat.

De montage van een speelhuisje met glijbaan

Er zijn diverse soorten speelhuisjes op de markt. De een is nog groter en hoger dan de ander. Alle speelhuisjes worden als bouwpakket geleverd. Je dient deze dus zelf nog in elkaar te zetten. Bij de aanschaf van een speelhuisje krijg je alles geleverd wat je nodig hebt om het bouwpakket in elkaar te zetten. Schroeven, moeren en bouten hoef je dus niet meer aan te schaffen. Ook zijn de losse onderdelen al voorgeboord waardoor het in elkaar zetten van het speelhuisje niet veel werk zal zijn. Het is aan te raden om een accuboor bij de hand te houden om het proces wat te versnellen. De bijgeleverde handleiding legt je precies uit wat de stappen zijn om het speelhuisje in elkaar te zetten. Met een uurtje kun je jouw kind al blij maken met zijn of haar nieuwe speelhuisje. 

Een duurzaam speeltoestel voor jarenlang gebruik

Speelhuisjes zijn vaak gemaakt van hout waardoor het een duurzaam product is en jarenlang meegaat. Hout kun je het hele jaar zorgeloos buiten laten staan. Doordat het hout wordt bewerkt is het speelhuisje waterbestendig en zal er geen houtrot ontstaan. Daarnaast past een houten speelhuisje altijd mooi in iedere tuin of je kunt hem ook binnenshuis plaatsen wanneer daar ruimte voor is. Een ander voordeel van hout is dat dit niet erg opwarmt in de zomer. Ook bevatten de houten speelhuisjes geen splinters. Alle speelhuisjes worden grondig getest voordat ze worden verkocht zodat je jouw kind met een gerust hart kunt laten spelen met de speelhuisjes.

Meer inspiratie opdoen? Klik hier.