Wijzer Wonen
Image default
Woning en Tuin

Wordt de oude PTT brievenbus nog gemaakt?

In een tijd waarin digitale communicatie de overhand heeft genomen lijkt de traditionele post steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen. Toch speelt de fysieke brievenbus nog altijd een rol in ons dagelijks leven, al was het maar voor het ontvangen van pakketten en officiële documenten. De oude, bekende PTT brievenbus, een icoon op zich, roept bij velen nostalgische gevoelens op. Maar worden deze klassieke brievenbussen eigenlijk nog wel gemaakt? Laten we eens dieper in deze materie duiken.

De geschiedenis van de PTT brievenbus

Voordat we de huidige status van de PTT brievenbus onderzoeken is het nuttig om eerst kort de geschiedenis ervan aan te stippen. De PTT, wat staat voor Posterijen, Telegrafie en Telefonie, was jarenlang het staatsbedrijf dat in Nederland verantwoordelijk was voor de postdistributie. De klassieke groene (en later rode) brievenbussen van de PTT zijn decennia lang een vertrouwd beeld geweest in het Nederlandse straatbeeld.

Worden PTT brievenbussen nog gemaakt?

Het korte antwoord hierop is nee. Sinds de privatisering van de PTT in de jaren ’90, en de daaropvolgende transformatie naar PostNL, zijn de originele PTT brievenbussen niet meer in productie. De oude brievenbussen die nog in het straatbeeld te vinden zijn behoren tot de laatste generaties die onder de vlag van de PTT zijn geproduceerd.

Wat gebeurt er met de bestaande PTT brievenbussen?

Hoewel er geen nieuwe PTT brievenbussen meer worden gemaakt betekent dit niet dat de bestaande exemplaren meteen uit het straatbeeld verdwijnen. Veel van deze brievenbussen zijn inmiddels vervangen of aangepast door PostNL om te voldoen aan de huidige eisen voor postverwerking. Sommige brievenbussen hebben echter een tweede leven gekregen, bijvoorbeeld als decoratie of verzamelobject voor liefhebbers.

Alternatieven voor de PTT brievenbus

Voor wie op zoek is naar een brievenbus met de uitstraling van de oude PTT brievenbussen zijn er tegenwoordig verschillende alternatieven beschikbaar. Verschillende bedrijven produceren replica’s of brievenbussen die geïnspireerd zijn op het klassieke ontwerp. Hoewel deze niet de authentieke PTT-branding hebben, bieden ze wel de nostalgische look die velen zo waarderen. U vindt deze brievenbussen onder andere bij Brievenbuswebshop.nl. Dit bedrijf verzend ook naar u, in België. Dus mocht u nog een lookalike van de Ptt brievenbus willen bestellen? Dan kunt u hier terecht.

 

https://www.brievenbuswebshop.nl