Wijzer Wonen
Image default
Aanbiedingen

Voedingskussen en zwangerschapskussen

Tijdens je zwangerschap geniet je intens van alle mooie momenten die je meemaakt. Van de positieve zwangerschapstest, je eerste bezoek aan de verloskundige, de echo’s en het vrolijk getrappel in je buik van je kleintje. 

Zo heb je tijdens je zwangerschap een goede nachtrust

Tijdens je zwangerschap geniet je intens van alle mooie momenten die je meemaakt. Van de positieve zwangerschapstest, je eerste bezoek aan de verloskundige, de echo’s en het vrolijk getrappel in je buik van je kleintje.
Om hiervan optimaal te kunnen genieten, is het belangrijk dat je goed uitgerust bent. En dat is niet altijd even makkelijk, zeker als je al wat verder in je zwangerschap bent. Vanaf de twintigste week van de zwangerschap hebben veel vrouwen last van slaapproblemen. Want met die prachtige, dikker wordende buik, slaap je toch echt minder comfortabel, zeker als je gewend bent om op je zij te slapen.
Om toch lekker te kunnen liggen, is het gebruik van een zwangerschapskussen zeker aan te raden. Dit kussen is speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen. Het past zich aan aan jouw lichaam, waardoor je voldoende ondersteuning krijgt tijdens het slapen. Ideaal toch!
We zetten de soorten zwangerschapskussens en alle voordelen hiervan even voor je op een rij. Ook vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van het kussen.

Soorten zwangerschapskussen

Er zijn meerdere soorten kussens te koop, hierdoor is er altijd een beste zwangerschapskussen dat bij jouw wensen past. Zo zijn er kussens in een U-vorm die je net dat beetje extra steun bij je buik en in je rug geven. Een andere variant is er een met een C-vorm. Dit kussen kun je voor steun bij je buik leggen en het geeft ook steun bij je onderrug. De derde variant is een langwerpig kussen, namelijk het lichaamskussen met een lengte tussen de 120 centimeter en 150 centimeter. Het is ideaal voor vrouwen die graag op hun zij slapen. Je kunt je fijn tegen dit kussen nestelen en het geeft op een prettige manier steun aan je buik en rug. Je hebt geen apart kussen meer nodig.

Voordelen van een zwangerschapskussen

Door het gebruik van dit product slaap je beter en comfortabeler. Je houding verbetert ook, waardoor je minder last van rugpijn hebt. Ideaal want rugpijn is voor veel vrouwen een bekend kwaaltje tijdens de zwangerschap.
Een betere houding zorgt ook voor een betere doorbloeding van je lichaam. Het gevolg hiervan is dat je ’s morgens uitgerust wakker wordt en de hele dag voldoende energie hebt.
Een ander voordeel is dat je het kussen ook kunt gebruiken bij brandend maagzuur, iets waar veel zwangere vrouwen last van hebben. Je kunt dan je hoofd op het kussen leggen zodat je hoofd iets hoger ligt en je minder last hebt van brandend maagzuur.

Tips tijdens het kopen

  • Je hebt net gelezen dat er meerdere vormen verkrijgbaar zijn, kies de vorm die bij jou en je slaapvoorkeur past.
  • Er zijn meerdere soorten vullingen die gebruikt worden voor een zwangerschapskussen. Zo heb je vullingen van piepschuim balletjes, een polyester vulling, microparels en memoryfoam. Al deze vullingen hebben verschillende eigenschappen en voordelen. Kijk vooraf goed wat jouw voorkeur heeft. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van het seizoen waarin je het kussen nodig hebt maar ook of je het kussen alleen thuis gaat gebruiken, of ook mee wil nemen.
  • Zwangerschapskussen zijn vrij groot en daardoor niet makkelijk op te bergen. Kies daarom voor een kussen dat niet alleen praktisch is, maar er ook mooi uitziet. Ze zijn verkrijgbaar met prachtige hoezen, voor ieder interieur is er wel een passend design verkrijgbaar. Zo kun je het kussen ook als mooi accessoire gebruiken op je bed.

Het voedingskussen

Na je zwangerschap kun je het kussen ook nog gebruiken als voedingskussen zodat je op een comfortabele manier je baby kunt voeden. Het ondersteunt je armen en zorgt ervoor dat je ontspannen zit en optimaal van dit moment kunt genieten.