Wijzer Wonen
Image default
Tuin inrichting

Steigerhout meubels geven sfeer aan je tuin

Een tuin vormt voor veel mensen een steeds belangrijker onderdeel van de woning. We houden ervan om onze vrije tijd lekker alleen of samen met vrienden en familie in eigen tuin door te brengen. Een hapje en drankje en een gezellige babbel, we kunnen het wel op prijs stellen. En een mooie tuin kan natuurlijk niet zonder mooie, stijlvolle en comfortabele tuinmeubels erin. Steigerhout tuinmeubels geven je alles wat nodig is om van jouw tuin een eigen een pareltje te maken.

Wat is steigerhout?

Steigerhout is misschien nog niet zo bekend als het gaat over meubelen en dat is jammer. Het is een waardevolle houtsoort die budgetvriendelijk, milieuvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en veelzijdig is. Steigerhout tuinmeubels worden gemaakt uit hout dat daarvoor op bouwwerven werd gebruikt. Je kent wellicht wel de stellingen waarop bouwvakker staan als ze in de hoogte moeten werken. De loopplanken die op die stellingen liggen, noemen we steigerhout. Na gebruik op de bouwwerf kun je ze een tweede leven geven; in het andere geval worden de planken samen met het overige bouwafval afgevoerd.

Steigerhouten tuinmeubels en hun voordelen

Praktisch in gebruik

Met steigerhout kun je alle kanten uit als het gaat over het laten maken van je steigerhout tuinmeubels. De planken kunnen op precies het juiste formaat verwerkt worden tot ze de tuinmeubelen vormen waar je al zo lang van droomt. Banken, stoelen, hoge en lage tafels, het is allemaal mogelijk met steigerhout.

Makkelijk in onderhoud

Steigerhout heeft al lange tijd buiten gelegen waar het blootgesteld werd aan intensief gebruik en verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat steigerhout tuinmeubels erg makkelijk in onderhoud zijn. Het hout heeft op zich al gebruikssporen dus je hoeft je geen zorgen te maken als de kinderen spelen en krassen maken of als er al eens iets gemorst wordt. Wat lauw water en een doek volstaan al om lange tijd van jouw mooie tuinmeubels te kunnen genieten.

Uniek in sfeer

Door het intensieve gebruik op de bouwwerven heeft steigerhout een geheel unieke uitstraling. Je zult geen andere steigerhout tuinmeubels vinden die er precies hetzelfde uitzien als die van jou. Voor wie een unieke sfeer wil creëren in de tuin zijn deze meubels perfect geschikt. Stijlvol, stoer en tijdloos.

Goed voor het milieu

Kies je voor steigerhout tuinmeubels, dan lever je een mooie bijdrage aan het milieu, iets wat steeds belangrijker wordt in onze huidige maatschappij. Al het steigerhout dat geen nieuwe bestemming krijgt, wordt gewoon met de rest van het bouwafval weggegooid, iets wat zonde is voor hout dat best nog een nieuw doel kan dienen. 

Maak van je tuin een ware oase van rust en ontspanning

Genieten van de zeldzame en meer dan verdiende vrije tijd in je eigen tuin kun je budgetvriendelijk en stijlvol doen door te kiezen voor steigerhout tuinmeubels. Je kunt je tuinset helemaal naar eigen wens uitkiezen of op maat laten maken en bent jarenlang zeker van comfort en luxe zonder dat je er nog de deur voor uit moet. Wie houdt van unieke meubels zit met steigerhout tuinmeubels alvast meer dan goed. Een leuk voordeel dat nog niet eerder vermeld werd, is dat steigerhout tuinmeubels ook een erg budgetvriendelijke oplossing zijn voor het inrichten van iedere tuin.