Wijzer Wonen
Image default
Meubels

Ideeën om je eetkamer in te richten

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent voor de meesten maar één ding: lekker (en veel) eten met vrienden of familie! Als jij net verhuisd bent of voor het eerst op jezelf woont, vraag je je misschien af hoe je van je eetkamer de gezelligste kamer in huis maakt. Met deze ideeën kun jij voor een onvergetelijke avond zorgen.

Kies een tafel die bij je past

Kies voor een tafel met genoeg ruimte om je gasten te verwelkomen. Eettafels zijn er in allerlei soorten en maten:

  • Rond

  • Vierkant

  • Rechthoekig

  • Hoog 

  • Laag

Houd bij het kiezen van een eettafel wel rekening met de ruimte in jouw eetkamer. Als je beperkte ruimte hebt, kies dan bijvoorbeeld voor een opbergkast waarin je je spullen kwijt kunt. Zo zorg je ervoor dat je je gasten in een opgeruimd huis ontvangt.

Zorg voor comfortabele stoelen

Zodra je je eettafel hebt uitgekozen, kun je bijpassende eetkamerstoelen gaan bekijken. Kies je voor een stoel in dezelfde stijl als je tafel, dan creëer je een knusse eetkamer waardoor je gasten (en jijzelf) op het gemak kunnen tafelen. Mocht je kleine kinderen te gast krijgen, dan kun je wellicht overwegen om voor een stoel te kiezen die gemakkelijk schoon te maken is.

Maak het knus

Zodra je je meubels hebt uitgekozen, is het enige wat je nog hoeft te doen het knus maken van de eetkamer. Dit kun je doen door mooie kandelaren neer te zetten op tafel of een mooie lamp op te hangen boven de eettafel. Kies een leuk kleed uit wat je neer kunt leggen om meer sfeer te creëren of zet een leuke schaal neer. 

Tot slot

Hoe je je eetkamer inricht is helemaal aan jou. We hopen dat je met deze tips een gezellig eetkamer kan inrichten om voor onvergetelijke avonden te zorgen!