Wijzer Wonen
Image default
Onderhoud

Waardoor wordt waterschade in je kantoor vaak veroorzaakt?

Als je kantoor beschadigd wordt door een lekkage kan dit een verwoestende klap zijn. Dit komt doordat het repareren van het lek flink wat kosten met zich mee brengt, vooral als je niet verzekerd bent tegen waterschade. Daarnaast zorgt dit probleem er ook voor dat de bedrijfsactiviteiten misschien zelfs stil komen te liggen, al zullen ze sowieso vertraagd worden. Je zult waterschade in je kantoor dan ook het liefst willen voorkomen. Voordat je dit kunt doen, moet je echter eerst weten waardoor dit type schade vaak veroorzaakt wordt. In dit artikel geven we hierop het antwoord!

 

Leidingen en afvoeren

Het sanitairsysteem in je kantoor kan helaas voordat je het weet verstopt raken. Vervolgens kan dit voor problemen zorgen bij je toiletten en gootstenen bijvoorbeeld, al begint zo’n verstopping hier meestal ook. Een vetophoping in je gootsteen kan namelijk al voor waterschade zorgen, net als wortels van bomen in de rioolleidingen. Daarnaast kunnen de leidingen in de winter bevriezen. Vervolgens kunnen ze barsten en daardoor je kantoor beschadigen. Lekkages waarbij water vrijkomt, gebeuren regelmatig door deze oorzaken. Het is belangrijk om je leidingen en afvoeren goed in de gaten te houden. Eventueel kun je ze ook regelmatig laten controleren door een professional die je via Lekkageprobleemkwijt.be kunt inhuren.

 

Apparaten

Waterlekkages kunnen echter meer oorzaken hebben, het probleem ligt niet altijd bij je sanitairsysteem. Zo zijn andere bronnen van waterschade die veel voorkomen apparaten die zeer waarschijnlijk in je kantoor te vinden zijn. Hierbij kun je denken aan koelkasten, vaatwassers en wasmachines, maar ook boilers en airconditioningunits kunnen voor waterlekken zorgen. Met name de leeftijd van het apparaat speelt hierbij een rol. Machines die condens produceren roesten na verloop van tijd meestal. De kans op een lek wordt hierdoor groter. Ook de watertoevoerslangen van vaatwassers en wasmachines kunnen last van zo’n lekkage krijgen. Dit kan leiden tot veel schade aan je kantoor doordat het water snel kan ontsnappen.

 

Dakbedekking

Het dak van je kantoor is bedekt met een bepaald materiaal. Als deze dakbedekking ontbreekt, zul je zeer waarschijnlijk last krijgen van een waterlekkage. Dit kan echter ook het geval zijn als het materiaal beschadigd of verslechterd is. Water dringt het gebouw dan binnen via het dak en beschadigen hierdoor de plafonds, muren en vloeren. Het verval van het dak van je kantoor wordt bovendien meestal versneld door slechte isolatie en/of ventilatie. Ook mos, bladeren en takken kunnen resulteren in schade aan het dak.