Wijzer Wonen
Image default
Verlichting

LED strip voeding

LED strip voeding

LED strip voeding nodig is om LED strips van stroom te voorzien. LED strip voedingsadapters zijn er in verschillende maten en vormen, afhankelijk van het soort LED strip en de lengte van de LED strip. Er zijn twee hoofdtypen LED strip voedingen: 12 Volt en 24 Volt.

Wat zijn de toepassingen van een LED strip voeding 12v en 24v?

12 Volt LED strip voedingen worden vooral gebruikt voor toepassingen binnenshuis, terwijl 24 Volt LED strip voedingen worden vooral gebruikt voor toepassingen buitenshuis. LED strip voedingsadapters zijn er in verschillende wattages, afhankelijk van de lengte van de LED strip. Hoe meer meters LED strip, hoe meer vermogen ze nodig hebben.

Elke meter LED strip verbruikt een bepaald aantal “Watt” per meter. Dit varieert van het type LED dat in de LED strip: 3528 LED strips of 5050 LED strips, maar ook hoeveel LED’s er per meter op de strip zitten: basic LED strips of premium LED strips.

Hoe kies ik de juiste LED strip voeding?

Bij de keuze van een LED strip voeding is het belangrijk het wattage van de LED strip te kennen en er zeker van te zijn dat de LED strip voeding een wattage heeft dat groter is dan het wattage van de LED strip. Bijvoorbeeld, als je een LED strip hebt die 5 meter lang is en 0,5 watt per meter verbruikt, dan heb je een LED strip voeding nodig die minimaal 2,5 watt heeft.

Bij gebruik van LED strips met een lengte van meer dan 10 meter, is het belangrijk een LED strip voedingen die een hoger vermogen hebben. LED strip voedingen met een hoger wattage vind je op onze website.

Als je vragen hebt over LED strip voedingen, aarzel dan niet om contact met op te nemen met 123LEDstrips.nl. Ze helpen je graag verder!

LED strip voedingen: Wat je moet weten

Bij het kiezen van bij een voeding voor LED strips is het belangrijk te letten op het wattage van de LED strip die je gebruikt. LED strips hebben een bepaald wattage per meter. Dit wattage moet lager zijn dan het wattage van de LED strip voeding. Anders werkt de LED strip niet goed.

https://123ledstrips.nl/algemeen/led-strip-voeding-12-volt-24-volt/