Wijzer Wonen
Image default
Woning en Tuin

De voor -en nadelen van een stapelbed

Heb jij meerdere kinderen thuis en ben je op zoek naar bed voor de kinderkamer? Dan is een stapelbed de beste optie. Een stapelbed biedt de optie om meerdere kinderen in één slaapkamer te laten slapen zonder veel ruimte in beslag te nemen. Door de hoogte in te gaan met het bed creëer je ruimte voor de rest van de slaapkamer waar je kinderen kunnen spelen. Naast het ruimtelijke voordeel zijn er ook andere voordelen te noemen van een stapelbed. Deze voordelen worden verder besproken.

Kinderen vinden dit bed fantastisch!

Over het algemeen worden kinderen zeer blij van een stapelbed. Wel is het vaak een competitie wie boven mag slapen. Heb jij als ouder het moeilijk om je kinderen naar bed te sturen en te laten slapen? Dan is een hoogslaper of stapelbed ook een aanrader. Zo kan je een leuke competitie maken met je kinderen wie het snelst boven is naar het bed bijvoorbeeld.

Stapelbedden zijn veilig

Er wordt wel is gezegd dat de veiligheid een nadeel kan zijn van stapelbedden. Als ouder kan je bang zijn dat je kind uit het bed kan vallen. Nu kan het bij een normaal eenpersoonsbed geen kwaad, maar als je kind van hogere hoogte valt kan dit wel erg gevaarlijk zijn. Gelukkig bestaat tegenwoordig het aanbod in hoogslapers en stapelbedden uit zeer veilige stapelbedden. Alle stapelbedden worden op veiligheid getest en hebben hekjes om het vallen te voorkomen. Dit geldt voor 2 persoons stapelbedden, maar ook voor een stapelbed voor 3 personen.

Voor kinderen die slaapwandelen wordt wel afgeraden om een stapelbed te kopen. Er kunnen dan nog steeds gevaarlijke situaties voordoen. Als dit bij één kind het geval is kan je natuurlijk ook er voor kiezen om dit kind alleen beneden te laten slapen.

stapelbed

Een stapelbed kopen?

Een stapelbed biedt ruimte, is leuk en is veilig. Toch is het goed om op een aantal zaken te letten als je van plan bent een stapelbed te kopen voor je kinderen. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de stevigheid en het materiaal dat wordt gebruikt. Over het algemeen is spaanplaat of metaal een aanrader. Dit zijn stevige bedden.

Ten tweede moet je kijken naar de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen bij het bed. Heeft het stapelbed hekjes die hoog genoeg zijn, is het trapje naar boven veilig genoeg? Dit zijn vragen die je moet stellen bij het aanschaffen van een nieuw stapelbed.

Tot slot zijn er verschillende soorten stapelbedden waar je uit kan kiezen. Zo zijn er de standaard tweepersoonsbedden, maar ook driepersoonsbedden en stapelbedden met opbergruimte. Dit zal afhankelijk zijn van het aantal kinderen dat moeten slapen op het bed. Voor slaapkamers van een enig kind is een hoogslaper een aanrader. Hier kan je dan een bureau, bank of kledingkast onder zetten.

Stapelbedden zijn er niet alleen voor kinderen. Het is ook mogelijk om voor volwassenen stapelbedden te kopen. Dit zijn stapelbedden die grotere afmetingen hebben en nog steviger zijn om het gewicht aan te kunnen.