Wijzer Wonen
Image default
Woning en Tuin

De soorten lichtkoepels bij Skylux

Skylux heeft vele verschillende soorten lichtkoepels. In dit artikel lees je alle details over wat dit soort lichtkoepels zijn. Zo kan je er gelijk achter komen welke voor jou het fijnste zal werken!

Platdakramen

Platte dakramen zijn de perfecte oplossing voor jouw kelder of zolder als je meer licht wilt binnenlaten, maar geen dakraam kunt installeren. Ze zijn ook ideaal als je een zolder hebt en er iets anders mee wilt doen dan hem als opslagruimte gebruiken. Er zijn vele redenen waarom platdakramen een goede optie zijn:

  • Door hun veelzijdigheid zijn ze een goede keuze voor bijna elke ruimte. Ze kunnen worden geïnstalleerd in kelders, zolders, en zolders die voorheen donker en somber waren – plaatsen die nu kunnen worden overspoeld met natuurlijk licht en gevuld met frisse lucht.
  • Het feit dat ze plat zijn maakt ze zeer gemakkelijk te installeren. Je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde hoeken of het snijden in muren.
  • Platte dakramen zijn ook zeer energie-efficiënt, wat betekent dat je nooit meer afhankelijk bent van kunstlicht overdag!
  • Ze zijn er in allerlei vormen en maten, wat betekent dat ze in elke kamer van jouw huis passen. Ze kunnen vrijwel overal worden geïnstalleerd – zorg er alleen voor dat je voldoende stahoogte hebt om ze te plaatsen voordat je ze koopt!

Daktoegang

Een daktoegang kan een groot voordeel zijn wanneer je veel werk moet doen aan je dak of je een dakterras hebt waar je voorheen nog geen toegang tot hebt. Een daktoegang van het merk Skylux zal jou helpen om op het dak te komen. Ze zijn er in vele soorten en maten. Kortom, voor ieder wel wat wils!

Rook- en Warmtetoegang

Een rook- en warmtetoegang is een kleine ventilatieopening in het dak van jouw huis. Het is in feite een klein rond of vierkant gat dat lucht door het dak naar binnen en naar buiten laat gaan, maar geen water van boven naar binnen laat. Een rook- en warmteopening kan voorkomen dat een brand op het dak zich in jouw huis uitbreidt, doordat de rook en de warmte kunnen ontsnappen zonder zich binnen op te hopen.

Ze zijn ook nuttig om extra ventilatie voor jouw huis toe te voegen. Ze zijn vooral nuttig voor huizen met gewelfde plafonds of hoge schuine daken, die anders geen goede circulatie hebben.

https://www.lichtkoepelshop.com