Wijzer Wonen
Image default
Woning en Tuin

De veelzijdigheid van OSB platen

OSB platen zijn al heel veel jaren inzetbaar tijdens verschillende klusprojecten. Dit komt mede door de minimalistische uitstraling ervan. Je ziet de platen daarom ook vaak terug bij meubelstukken, zoals in een industrieel interieur.

De platen zijn echter ook heel veelzijdig, waardoor je er meer mee kunt dan alleen het maken van een boekenplank.

Voordat je het houten plaatmateriaal aanschaft, is het daarom goed om te bekijken wat je er allemaal mee kunt. En wat zijn de belangrijkste eigenschappen om rekening mee te houden? Alles wat jij moet weten, lees je in onderstaande informatie.

Veelzijdig en een goede afwerking

OSB staat voor Oriented Strand Board. Het is een plaatmateriaal dat te combineren is met een groot aantal natuurlijke materialen. Een van de grootste voordelen ervan is dat deze platen veelzijdig in te zetten zijn.

Zo kun je jouw wanden hiermee afwerken, verschillende meubelstukken in elkaar zetten en jouw woning isoleren. Als fanatieke doe-het-zelver zijn er daarom altijd weer nieuwe klusprojecten te bedenken om jouw woning te verbeteren.

Daarbij is er ook een decoratieve rol, doordat je deze in meerdere kleuren kunt verkrijgen. Jij hebt dus direct een goede afwerking van het klusproject.

De laatste voordelen op een rij

OSB platen zijn relatief goedkoop, waardoor het ook weer extra mogelijkheden met zich meebrengt. Daarbij heb je direct een milieuvriendelijke oplossing tot jouw beschikking. De platen zijn namelijk gemaakt van houtafval, waarbij de snippers samengevoegd zijn in de platen. Er hoeven daarom aanzienlijk minder bomen gekapt te worden voor jouw nieuwe meubelstukken.

Dit geeft jou dus ook de gelegenheid om bewuster bezig te zijn met het milieu. Door de lange levensduur hoef je de platen alleen nog maar een nieuwe kleur te geven na verloop van tijd, zodat je jouw woning weer van een nieuwe uitstraling voorziet.

https://www.platenshop.be