Wijzer Wonen
Image default
Woningen

Huis gekocht? Vier gouden besparingstips voor de inrichting

Een huis kopen verandert je financiële huishouding. Allereerst is er de hypotheek, maar dat is – als het goed is – een regeling met de bank naar draagkracht. Wanneer je de sleutel krijgt en de boel wilt inrichten en verbouwen, merk je echt dat het geld je portemonnee uit vliegt. En het gewone leven gaat ook door. Wees dus verstandig en lees onderstaande besparingstips.

De vloeren

Nieuwe vloer leggen? Je shopt voor voordelige en betaalbare vloeren bij FloorHouse winkel Gent, waar zo’n 2000 vloeren tegen zeer scherpe prijzen zijn op te halen. Je vindt de showroom aan de Kortrijksesteenweg en je bent er urenlang zoet omdat het aanbod zeer divers is. Van kurk tot laminaat en van houten parket tot tegels. Hier vind je de juiste basis voor het verdere interieur van je nieuwe huis. Eventueel laat je de vloer behalve bezorgen ook leggen door de plaatsingsdienst.

Schoonmaken

In een aangekochte woning zijn we vaak geneigd er met de Franse slag doorheen te gaan en veel oude elementen (sanitair, keuken) te vervangen. Dat zijn grootscheepse en dure verbouwingen die in eerste instantie niet eens nodig zijn: als alles functioneert, is een opknapbeurt ook afdoende. Maak de tegels schoon, zet nieuwe accessoires neer, geef de boel een lik verf en de badkamer of het toilet kan nog jaren mee. Dat geldt ook voor de keuken, waarin alleen vervanging van de kastdeurtjes en het werkblad al voor en geheel nieuwe, frisse look zorgt. Let wel: verbouwen kan altijd nog, maar nu heb je even genoeg kosten.

Geen afvalcontainer huren

Niet alleen is hergebruiken duurzaam, het scheelt ook geld. Wellicht staan er in de nieuwe woning nog meubels die je kunt hergebruiken, of uit elkaar halen en er iets nieuws van maken. Bespaar op de kosten van een grote afvalcontainer voor de deur en kijk welke spullen nog nuttig kunnen zijn. Denk eraan dat je in de schuur of garage bijvoorbeeld best een oude kledingkast kunt gebruiken, voor je gereedschap of andere spullen. Net als verbouwen kan weggooien altijd nog. Heb je toch veel afval, neem dan elke keer als je boodschappen gaat doen wat mee, en gooi het weg op de daarvoor bestemde plaats.

Shop bij de kringloopwinkel

Over hergebruiken gesproken: de kringloopwinkel is anno 2022 een walhalla van hipsters en interieur-fluencers die er het ene na het andere pareltje vandaan halen. Vintage is het toverwoord. Scoor een oude houten buffetkast, knap hem op en zie eens hoe mooi en origineel je woning eruitziet met gerecyclede meubels! Op den duur krijg je er lol in omdat je niet meer overgeleverd bent aan dure meubels.