Wijzer Wonen
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een verhuizing op een regenachtige dag

Tips voor een verhuizing op een regenachtige dag

Als er iets in het leven is dat zich niet laat sturen, dan is dit natuurlijk het weer. Het kan dus heel goed zijn dat je om wat voor reden dan ook verplicht bent om een bepaalde activiteit uit te voeren terwijl het regent. Simpelweg omdat alles al ver van tevoren is gepland. Eén van die dingen is bijvoorbeeld een verhuizing. Aangezien je bij een verhuizing afhankelijk bent van meerdere partijen, is het dus ook aan te raden om ervoor te zorgen dat je een goede regenjas bij je hebt. Verhuizen doe je namelijk niet van de één op de andere dag, dus de nodige voorbereidingen zijn dan ook al vaak weken van tevoren getroffen. Om ervoor te zorgen dat je tijdens deze verhuizing alles droog houdt, hebben we een aantal tips voor je.

 

Zorg dat je iedereen instrueert

Vooral tijdens een regenachtige dag is het nog belangrijker dat iedereen precies weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat de mensen met je meubels in de hand buiten om zich heen staat te kijken wat ermee moet gebeuren. Zorg dus vooral dat je precies hebt vertelt wat iedereen moet doen en wat jij graag wil dat er gebeurt. Overigens is het wel aan te raden om alles spullen extra goed te verpakken. Niet alleen tegen schade of breuk, maar ook voor het geval er toch ineens een enorme regenbui komt en je bank, tafel of stoelen zeiknat worden. Je kunt dan zelf wel een regenjas heren dragen, maar je meubels worden dan wel nat.

 

Regel het juiste vervoer

Niets is er tijdens een verhuizing zo belangrijk als het regelen van het juiste vervoer. Vooral wanneer het vies weer is, zit je er niet op te wachten dat alle meubels de nodige kilometers in een aanhanger moeten worden vervoerd, met alleen een net voor de veiligheid eroverheen gespannen. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om een bus te regelen, zodat alle meubels droog kunnen worden vervoert. De kosten voor een bus zijn dan misschien wel wat hoger, maar de kosten voor het laten reinigen van je meubels liggen natuurlijk vele malen hoger. 

 

Pak alvast wat is

Wanneer je een bus huurt, kun je deze vaak al een avond voor de tijd ophalen. Dit heeft jou de gelegenheid om de bus, voor zover mogelijk alvast in te pakken. Mocht het een klein beetje regenen, dan trek je gewoon je regenjas dames aan, zodat je zelf niet helemaal nat wordt. Het voordeel aan een ingepakte bus, is dat je de volgende dag direct aan de slag kunt en de eerste lading met spullen alvast naar het nieuwe huis kan worden gereden. Mocht het dan ineens flink beginnen te regenen, dan hoef je niet bang te zijn dat alles helemaal nat wordt. Door deze tips op te volgen, kun je zelfs tijdens een regenachtige dag prima verhuizen en blijven je spullen droog en beschermt.