Wijzer Wonen
Image default
Woning en Tuin

Elk huis verdient een huishoudtrap

Het komt regelmatig voor dat er in huis een klusje gedaan moet worden waar je zonder trap niet goed bij kunt. Dat varieert van het schoonmaken van een hoog raam tot het opzoeken van iets dat in een hoge kast ligt. In veel gevallen pakken we dan het eerste het beste ding waar we op kunnen staan, zoals een stoel of een klein krukje.

Door die onvoorzichtigheid gebeuren er regelmatig ernstige ongelukken. Want zelfs als je vanaf een relatief lage stoel staat kun je ernstig gewond raken. Wees daarom verstandig, koop een stevige huishoudtrap, en gebruik die ook.

Huishoudtrappen

Een huishoudtrap is een trap die niet tegen een muur wordt gezet. De trapjes hebben A-vorm en bieden verrassend veel stabiliteit. De kleinste soort keukentrap heeft 2 treden en de grootste exemplaren kunnen wel 8 treden hebben.

Bij de meeste keukentrappen is aan de bovenzijde een stevig plateau gemaakt, waar je op kunt staan. Dat is de maximale hoogte die met zo’n trap kan worden bereikt.

Een keukentrap is één van de veiligste middelen om ergens bij te kunnen waar je zelf te klein voor bent. Keukentrappen kunnen worden ingeklapt, zodat ze op een kleine ruimte kunnen worden opgeborgen.

Aandachtspunten

Huishoudtrapjes worden door veel bedrijven te koop aangeboden. Elk merk heeft zijn eigen slimmigheidjes in de trap gebouwd. Maar als je zo’n trapje wilt aanschaffen moet je je in eerste instantie richten op de kwaliteit van het materiaal.

Als de trap wordt gebruikt gelden er enkele veiligheidsvoorschriften, die beslist moeten worden opgevolgd.

Ten eerste mag de trap alleen worden gebruikt op een vlakke en stevige ondergrond, want anders is de trap instabiel. Ook moet de huishoudtrap volledig worden opengeklapt. Als je dat niet doet heeft het trapje niet de vereiste stevigheid en kan het kapot gaan.

https://www.laddershop.be