Wijzer Wonen
Image default
Woning en Tuin

Zo kies je de beste douchedeuren voor je badkamer

Een mooie douchedeur in de badkamer is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het verbouwen of inrichten van je badkamer. Toch is het belangrijk om naar douchedeuren te kijken, want de deur heeft veel invloed op de stijl in de badkamer. Weten hoe je de beste deur kiest uit een ruim aanbod van douchedeuren? Dat lees je hier!

De mogelijkheden voor een douchedeur

Als het gaat om douchedeuren van glas heb je verschillende mogelijkheden. Alleen al op het gebied van glas zijn er diverse opties. Zo kun je kiezen voor mat glas en helder glas, maar ook voor grijs gerookt glas of glas met een tekening of design. Daarnaast vind je voor de douche ook diverse uitvoeringen: denk hierbij aan een scharnierdeur of een schuifdeur. Dankzij de keuze uit meerdere systemen is het goed mogelijk de gewenste douchedeur te kiezen.

Hoe meet je een glazen douchedeur op?

Een glazen douchedeur opmeten doe je als volgt. Een glazen deur moet zowel links als rechts tenminste 3 mm speling hebben. Zorg ervoor dat het niet veel groter is dan 3 mm, omdat anders water langs de deur kan komen. Meet de breedte van het gat zowel boven als in het midden en onder. Meet ook de hoogte van het gat, zowel links als rechts. Vervolgens kun je deze maten meenemen bij het uitkiezen van een douchedeur op maat. Een glazen douchedeur plaatsen kun je zelf doen, maar je kunt het ook overlaten aan een professional.

https://www.glasdeuren.com