Wijzer Wonen
Image default
Woning kopen

Een huis verkopen met of zonder makelaar?

U gaat uw woning verkopen? Een eerste reflex is dan vaak een makelaar inschakelen. Logisch, want zij nemen heel wat werk van u over en zijn specialisten in vastgoed. Maar, vandaag de dag is het perfect mogelijk om uw huis te verkopen zonder makelaar. Meer nog, daar zijn aardig wat voordelen aan verbonden. Wij vertellen u alvast beknopt, hoe u dit aanpakt.

Bespaar op de commissie

Een huis verkopen, daar komt aardig wat bij kijken. Niet enkel moet u publiciteit maken, u moet ook de mensen ontvangen, rondleiden, heel wat papierwerk verzamelen en in orde brengen. Stuk voor stuk zaken die een makelaar met plezier van u overneemt. Hier is echter wel een prijskaartje aan verbonden. Een makelaar vraagt toch al snel tussen de 2 à 3 procent commissie op de verkoop van uw huis.

Beslist u uw huis te verkopen zonder makelaar, dan steekt u alvast dit bedrag in uw eigen zak.

Verkoop aan een speler die uw huis meteen koopt

De makkelijkste manier om uw woning te verkopen zonder makelaar? Uw woning verkopen aan een gespecialiseerd bedrijf dat woningen, appartementen, gebouwen en ga zo maar verder, koopt. Zij bekijken uw woning, maken een gratis schatting en doen u meteen een concreet bod. Zij betalen snel een marktconforme prijs en helpen u bij alle administratie. Op deze manier verkoopt u uw woning zonder makelaar en zonder gedoe. Ideaal wanneer u niet al te veel tijd wil spenderen aan het verkopen van uw woning of wanneer u snel geld nodig heeft om te investeren in een andere woonst. Er zijn heel wat partijen op de markt en heel wat van deze spelers bieden een correcte prijs en hebben een uitstekende reputatie.

Een huis verkopen via de notaris?

Hoewel uw huis verkopen via de notaris perfect kan, zijn er toch enkele aandachtspunten. De verkoop van uw woning via een notaris brengt ook een kostenplaatje met zich mee. Nu, een huis verkopen zonder notaris op het einde is niet mogelijk, maar als u de notaris het hele traject laat opvolgen, dan loopt de rekening op. Bovendien is niet elke notaris even commercieel ingesteld. Terwijl de ene notaris dus heel wat tijd steekt in de verkoop van uw huis, kan dit bij een andere veel minder het geval zijn. Wil u de beste prijs krijgen voor uw woning, dan is het verkopen van uw huis via een notaris waarschijnlijk niet de beste optie. Vastgoedmakelaars zijn meer commerciële tijgers en het feit dat ze een percentage op de verkoopprijs krijgen, zorgt ervoor dat ze meer dan een notaris, het onderste uit de kan zullen halen.

https://www.sneluwhuisverkopen.be/