Wijzer Wonen
Image default
Bouwmaterialen

Waarop letten bij het kopen van ramen en deuren?

Net een woning gekocht en de ramen en deuren moeten vervangen worden? Of misschien zijn je eigen ramen en deuren na al die jaren wel aan renovatie toe? Waar let je nu op als je deze gaat kopen? Wij zetten voor jouw wat zaken op een rijtje.

Ramen en deuren zijn er in hout, aluminium en pvc

Deze ramen en deuren hebben stuk voor stuk unieke eigenschappen. Echt slechte ramen zijn er vandaag de dag niet meer. De meeste mensen gaan dan ook af op de stijl van de ramen en deuren. Over het algemeen isoleren aluminium en pvc ramen en deuren beter en ze vergen ook heel wat minder onderhoud. Uiteraard kun je ook aan het combineren gaan met de materialen. Op het vlak van prijs-kwaliteit zijn pvc ramen en deuren vaak de verstandigste keuze.

Let op het soort raam of deur

Een deur is meestal een deur, maar bij ramen zijn er wel wat verschillen. Denk maar een schuiframen, ramen die kantelen, vouwramen en ga zo maar verder. Sta dus voldoende stil bij de raamsoort die je wenst. Een schuifraam is bijvoorbeeld handig bij het terras, terwijl dit type raam of deur op andere plaatsen dan weer minder wenselijk is. Al deze soorten ramen en deuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Stem de kleuren steeds goed af met de stijl van je woning.

De zon buiten met zonwerende ramen

Ga je voor ramen en deuren, houd dan ook gelijk rekening met extra’s zoals zonwering, lamellen, shutters en meer. Grote ramen zijn fijn, maar in de zomer kan dit warm worden. Kwalitatieve zonwering is geen overbodige luxe. Sta verder ook voldoende stil bij het glas in je ramen en deuren. Vandaag de dag is dubbele beglazing vanzelfsprekend, maar ook driedubbel glas of hoogrendementsglas kan aangewezen zijn. Laat je goed adviseren.

Laat je ramen en deuren correct opmeten

Het correct (laten) opmeten van je ramen en deuren is essentieel. Ben je niet zeker, laat het dan aan een professional over. Zo voorkom je heel wat problemen bij het plaatsen en dus extra kosten.

Reken op Raamwinkel

Wil je zeker zijn van kwalitatieve ramen en deuren aan de scherpste prijs op de markt? Dan zijn we er bij Raamwinkel voor je. De beste ramen en deuren op de markt aan fabrieksprijzen en met een geweldige service. Voor de zelfplaatser of met de nodige ondersteuning: jij kiest. Bekijk vandaag nog onze mogelijkheden op het vlak van ramen en deuren en bereken meteen online je prijs. Makkelijker kunnen we je het niet maken.

https://www.raamwinkel.be/nl