Wijzer Wonen
Image default
Woningen

Hoe maak je een gezellige zithoek in je tuin?

Tijdens de zomermaanden is het natuurlijk fijn als je lekker in je achtertuin kunt zitten. Maar hoe zorg je eigenlijk voor een comfortabele zithoek in je tuin? En welke mogelijkheden zijn er om jouw zithoek gezellig aan te kleden? Naast mooie tuinmeubelen en leuke bloemen en planten zijn er nog meer mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een of meerdere lamellen overkappingen in je tuin neer te zetten. Het installeren van deze overkappingen is vaak vrij eenvoudig en zorgt voor extra sfeer in je achtertuin. In dit artikel lees je meer over hoe je een gezellige zithoek in je tuin kunt maken.

Kies voor een overkapping

Een overkapping boven je zithoek kan zorgen voor een hoop sfeer in je tuin. Een lamellen overkapping geeft een luxe uitstraling en past goed bij een moderne tuin. Daarnaast kunnen de lamellen worden ingeschoven wanneer je wat meer zonlicht in je zithoek wilt. Het tegenovergestelde is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer het bijvoorbeeld begint te regenen zodra je buiten zit kun je ervoor kiezen om de lamellen dicht te doen. Hierdoor blijft het droog in de zithoek. De montage van lamellen overkappingen kun je laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf die maatwerk voor jouw tuin kunnen leveren.

Investeer in comfortabele tuinmeubelen

Als je een gezellige zithoek in je tuin wilt creëren is het belangrijk om te investeren in comfortabele tuinmeubelen. Er zijn verschillende soorten tuinmeubelen die je in een zithoek kunt neerzetten. Wanneer je regelmatig met familie en vrienden buiten eet kan een mooie tuintafel met tuinstoelen een goede optie zijn. Zit je liever met een drankje op de bank in je tuin? Dan is een loungebank met gezellige kussens een betere keuze. Wanneer je een grote zithoek hebt kun je er ook voor kiezen om zowel een tuintafel met stoelen als een loungebank neer te zetten.

Planten en bloemen

Om je achtertuin helemaal klaar te maken voor de zomer is het een goed idee om tijdens het voorjaar een bezoekje te brengen aan een tuincentrum. Hier kun je gezellige bloemen en planten kopen die je in de tuin kunt neerzetten. Wanneer je veel schuttingen in je tuin hebt kun je hier bakken aan ophangen of op monteren. In deze bakken kun je vervolgens wat bloemen plaatsen zodat de schutting niet meer zo kaal lijkt. Bloemen en planten zorgen ervoor dat jouw tuin een fijne en sfeervolle uitstraling krijgt waar je graag tijd wilt doorbrengen.