Wijzer Wonen
Image default
Woontrends

De ultieme checklist voor je thuiswerkplek inrichting

Werk jij nog steeds (volledig) thuis? Dan wordt het wellicht tijd om je mobiele thuiswerkplek te veranderen in een vaste thuiswerkplek. De verwachting vooraf was dat het thuiswerken tijdelijk zou zijn, maar veel bedrijven hebben gemerkt dat personeel prima deels vanuit huis kan werken, waardoor ze ook weer besparen op bijvoorbeeld reiskosten en andere kosten die ze moeten maken voor het personeel op kantoor. Hieronder de ultieme checklist voor je thuiswerkplek inrichting.

Bureau

Is het de bedoeling dat je voor de komende periode vaste dagen thuis gaat werken? Zorg er dan voor dat je over een fijn bureau beschikt. Een aanrader is een bureau wat je kunt verstellen in hoogte en ook aangepast kan worden als sta-bureau, zodat je ook staand je werk kunt uitvoeren en niet heel de dag in dezelfde houding hoeft te zitten achter je bureau. Er zijn online diverse ergonomische bureaus te vinden die je voor een schappelijke prijs aan kunt schaffen voor je thuiswerkplek. 

Bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is zeer belangrijk voor je rug, nek en schouders. Zorg ervoor dat de stoel goed verstelbaar is in hoogte en dat de armsteunen in de breedte en hoogte verstelbaar zijn. zo kun je de stoel precies instellen op jouw lichaam. De ideale houding op een bureaustoel achter het bureau is als je benen 90 graden kunnen maken onder het lichaam en je armen in het verlengde van je bureau in een rechte lijn op de armleuningen kunnen rusten. 

Kantoorartikelen

Ook kantoorartikelen zoals een blocnote, A4 printpapier, stiften, nietmachines en een plakbandapparaat zijn onmisbaar als je geregeld thuis werkt. Schaf dit aan via kantoor om de BTW niet te hoeven betalen of check met je leidinggevende of je dit wellicht van kantoor mee kunt nemen, scheelt toch weer kosten die je zelf niet hoeft te maken. Moet je veel printen en archiveren? Kies dan ook voor een ladeblok, zodat je je bureau opgeruimd kunt houden en het papier kunt archiveren in het ladeblok en je geen last hebt van rondslingerende papieren op je bureau.

Beeldscherm 

Ben jij gewend om te werken met één of meerdere toetsenborden? Zorg er dan zeker voor dat je dat thuis ook kunt. Ben je dat eenmaal gewend, dan is het namelijk enorm omschakelen om te moeten werken met een enkel scherm of vanaf een laptop of surface. Vraag je leidinggevende of je een extra scherm mag bestellen of dat er wellicht nog een extra scherm op kantoor beschikbaar is die je kunt lenen. 

Toetsenbord en muis

Ook een ergonomisch toetsenbord en muis zijn erg belangrijk als je veel tijd achter de computer doorbrengt. Er zijn online diverse tests gedaan met ergonomische toetsenborden en muizen, zodat je een goede keuze kunt maken na het lezen van de vele reviews en tests die op het gebied van ergonomisch werken al bestaan. 

Printer  

Moet je veel printen op een werkdag? Zorg dan ook voor een goede printer, printpapier en een gevulde inktcartridge. Zo voorkom je frustraties tijdens de werkdag als het printpapier op is of de inktcartridge onverwachts leeg is.

thuiswerkplek inrichting